Livada BCR

Prima Livadă BCR

Vineri, 20 noiembrie 2009, Banca Comercială Română (BCR) şi MaiMultVerde au plantat o livadă cu 700 de pomi fructiferi – Livada BCR. 200 de angajaţi ai băncii au venit ca voluntari în sprijinul Asociaţiei „Prietenia”, beneficiarul acestei livezi care va fi certificată ecologic. Alături de voluntarii BCR, între care s-a aflat chiar preşedintele executiv al băncii, Dominic Bruynseels, la plantarea pomilor fructiferi a participat şi Doru Mitrana, director executiv al Asociaţiei MaiMultVerde.

Livada BCR  va reprezenta în viitorul apropiat o sursă suplimentară de venit pentru tinerii cu nevoi speciale care sunt membri asistaţi ai Asociaţiei „Prietenia”.
Cei 700 de pomi (meri, cireşi, piersici) şi arbuşti fructiferi au fost plantaţi pe un teren din oraşul Pantelimon aparţinând Asociaţiei „Prietenia”. Livada BCR va fi certificată ecologic de o instituţie acreditată de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, iar studiul de fezabilitate realizat de Forest Grup şi achiziţia puieţilor au fost făcute în ideea certificării ecologice a livezii peste trei ani când va da primul rod.

Certificarea ecologică atestă faptul că aceste produse provin din agricultură ecologică, o metodă mult mai curată şi mai sănătoasă de a produce hrană. În agricultura ecologică este strict interzisă utilizarea fertilizanţilor şi pesticidelor, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, a antibioticelor şi organismelor modificate genetic. Produsele obţinute au gust, textură şi calităţi autentice şi sunt mai potrivite metabolismului uman, respectând şi mediul, în acelaşi timp.

Livada BCR a fost plantată de Banca Comercială Română şi MaiMultVerde, în parteneriat cu StopCo2.ro.

A doua Livadă BCR

Cea de-a doua livadă BCR a fost plantată de 150 de angajaţi ai băncii, din Braşov, Sibiu, Harghita şi Covasna, împreună cu MaiMultVerde. Luni, 3 mai 2010, voluntarii au plantat 800 de pomi fructiferi, în oraşul Victoria, în sprijinul Orfelinatului  Azurul şi Căminului de bătrâni „Castanul”. Instituţiile adăpostesc aproape 150 de tineri şi bătrâni, pentru care livada BCR va  reprezenta în viitorul apropiat o sursă suplimentară de venit.

A treia Livadă BCR

O sută de voluntari BCR din Bucureşti, Brăila, Buzău şi Focşani, au plantat alături de MaiMultVerde 460 de pomi, arbuşti fructiferi şi alte specii de arbori (măr, păr, prun, gutui, cireş, căpşun, zmeur, cais, tei, salcâm, plop, salcie) pe un teren de 0,6 ha în beneficiul Asociaţiei „Maria Francisca”, comuna Vârteşcoiu, jud. Vrancea.

Pe 6 mai, 2011, Livada BCR a avut loc la iniţiativă a Asociaţiei MaiMultVerde şi BCR , după plantarea unei livezi de pomi fructiferi pe un teren al Asociaţiei „Prietenia” din Pantelimon, judeţul Ilfov în anul 2009, şi continuată în 2010 prin plantarea în beneficiul căminului de bătrâni „Castanul” şi a orfelinatului „Azurul” din oraşul Victoria, judeţul Braşov.

Asociaţia „Maria Francisca” din jud. Focşani este o organizaţie care susţine persoane vulnerabile, printre care bătrâni, persoane cu handicap, copii din familii defavorizate. Numărul beneficiarilor asistaţi de Asociaţie se ridică la 400 de persoane anual.
Membrii Asociaţiei „Maria Francisca” vor avea astfel o sursă suplimentară de fonduri, valorificând roadele livezii în produse alimentare ecologice.