Pădurea Noastră

100 de voluntari de la UniCredit Ţiriac Bank au plantat sâmbătă, 18 octombrie 2008, 2000 de puieţi de brad într-o zonă defrişată din Parcul Naţional Piatra Craiului, în apropierea comunei Sătic din judeţul Argeş.

Acţiunea face parte din proiectul Pădurea Noastră, dezvoltat de MaiMultVerde împreună cu UniCredit Ţiriac Bank. În cadrul proiectului, mai mulţi angajaţi ai UniCredit Ţiriac Bank au cumpărat cu bani reali brăduţi virtuali, pe care i-au plantat online lawww.padureanoastra.ro. Cu banii astfel strânşi, suplimentaţi de bancă, voluntarii virtuali au devenit reali și s-au deplasat la locul de reîmpădurire din Piatra Craiului.

Plantările virtuale au început pe data de 10 septembrie şi s-au încheiat o lună mai târziu, pe 10 octombrie. Fiecare participant putea achiziţiona cel mult o sută de copaci pe toată durata jocului, la un preţ de 10 RON bucata, făcând plata online, prin card. La închiderea jocului angajaţii UniCredit Ţiriac Bank achiziţionaseră 935 de copaci, cifră care a fost dublată de bancă până la pragul de 2000 de puieţi.

La începutul jocului, puteau fi văzute online 2000 de trunchiuri tăiate. Cu fiecare nouă achiziţie, trunchiurile s-au transformat în puieţi, apoi în copaci maturi, iar în pădure au apărut treptat şi vieţuitoare, precum iepuri, vulpi, ciocănitoare, bufniţe sau lupi. Userii UniCredit Țiriac Bank s-au putut întâlni astfel cu iepurașul Pixel sau vulpea Pythia din pădurea virtuală. De fiecare dată când în pădure apărea un nou „locuitor”, utilizatorii erau anunţaţi prin email şi invitaţi să viziteze jocul pentru a-i vedea pe noii locatari. Topul celor mai des văzute vieţuitoare din pădure este disponibil pe pagina de web.

Pe 18 octombrie 2008, primii o sută de useri ai pădurii virtuale Piatra Craiului au înlocuit mouse-ul cu lopata și mănușile de protecție. A urmat o zi de muncă în care voluntarii au depus reale eforturi fizice și au încununat cu succes plantarea celor 2000 de puieți de brazi.

La locația de reîmpădurire am găsit o suprafață unde câteva trunchiuri rătăcite de brazi mărturiseau defrișările masive la care a fost supusă pădurea. La gândul că locul își va recăpăta verdele vesel pe care îl regăsiseră în pădurea virtuală, voluntarii s-au pus rapid pe treabă.

Încep pregătirile pentru plantare.

Iar angajații UniCredit Țiriac Bank nu se dezmint: plantează la fel
de spornic cum au reușit să o facă și cu brăduții virtuali.

La finalul împăduririi, plăcuțele de avertizare au fost amplasate să supravegheze brăduții până vor crește mari:

„Le urăm brăduților viață lungă și liniștită!”

Grupul voluntarilor, care s-au jucat și au plantat, e fericit că simularea virtuală a repopulării pădurii cu brăduți a devenit realitate.

Mai multe foto din „Pădurea Noastră” găsiți aici și aici.