VERDIS

VERDIS este un proiect educaţional iniţiat de MaiMultVerde în colaborare cu Asociaţia ECO TIC, care îşi propune să convingă elevii de gimnaziu şi liceu de beneficiile colectării selective şi a reciclării deşeurilor.

Colectează şi câştigi un mediu sănătos! 

Prima etapă va consta într-o competiţie locală, la nivelul fiecărui oraş ales, între cele patru şcoli. Perioada de desfăşurare a primei etape este între 21 ianuarie şi 31 martie. Fiecare şcoală va avea de parcurs mai mulţi paşi:

  • reciclarea cât mai multor deşeuri de echipamente electrice şi electronice (containere oferite de Asociaţia ECO TIC)
  • reciclarea unei cantităţi cât mai mari de hârtie şi ambalaje de plastic, cu ajutorul unei firme de reciclare partenere
  • o campanie de informare cât mai eficientă pentru populaţia din localitate, fiecare şcoală utilizând propriile resurse şi cât mai multă creativitate.

Proiectul propune un concurs în două etape, concurs în care sunt înscrise douăzeci de şcoli şi licee din oraşele: 

Bucureşti, Braşov. Cluj, Iaşi şi Galaţi.

La sfârşitul acestei etape, prin centralizarea rezultatelor, se va stabili şcoala câştigătoare din fiecare oraş. Între 1 aprilie şi 1 iunie, cele cinci şcoli finaliste vor intra într-o nouă competiţie, de data aceasta inter-judeţeană. Fiecare şcoală va avea pentru această etapă de îndeplinit două obiective: crearea unui Caiet Verde al şcolii, pe de o parte, şi organizarea unei acţiuni de ecologizare sau plantare de o zi, pe de altă parte. În acelaşi timp, va continua programul de colectare de deşeuri reciclabile. Pe parcursul concursului, şcolile câştigătoare vor fi pemiate de organizatori, iar la sfârşitul celor două etape participanţii vor organiza împreună la Bucureşti un eveniment dedicat protecţiei mediului.

ECO TIC şi MaiMultVerde cred în soluţiile simple în problema protecţiei mediului, o problemă de actualitate care ne priveşte pe toţi. Încălzirea globală, diminuarea resurselor, efectul de seră sunt doar câteva fenomene ale căror efecte le resimţim direct. VERDIS vine să arate că şi cei mai mici dintre noi pot face ceva pentru mediu!