În cadrul proiectului „România împotriva Risipei de Hrană” derulat de Asociaţia Mai Mult Verde, în parteneriat cu Verein foodwaste.ch şi cu Fundaţia Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), va fi elaborat „Studiul privind risipa de hrană în România pe lanţul de distribuţie, de la producători şi importatori, la consumatorii din mediul urban”, cu sprijinul EPC Consultanţă de mediu.
Una dintre activităţile foarte importante ale acestui studiu este reprezentată de elaborarea unor chestionare, care să fie transmise, într-o formă similară, reprezentanţilor următoarelor sectoare relevante din cadrul industriei alimentare:
- consumatori (publicul larg) – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
- producători/ importatori – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
- procesatori – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
- retaileri – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
- sectorul HoReCa – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
- instituţii/ organizaţii / beneficiarii produselor alimentare deteriorate sau pe cale de expirare / magazine sociale/ programe cu caracter social/ ONG-uri care activează în sectorul social – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
- PROTAN / preluatori de deșeuri alimentare (alimente expirate / stricate) – COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL
Avem rugămintea de a completa chestionarul indicat la categoria din care faceți parte. Contribuţia dumneavoastră este importantă, iar completarea formularului vă permite exprimarea opiniilor individuale şi posibilitatea de a ne ajuta să identificăm în mod cât mai corect care sunt principalele surse şi cauze ale risipei de hrană în România, pe principalele verigi ale lanţului alimentar, pentru a găsi cele mai relevante căi potenţiale de reducere.
Completarea acestui chestionar durează aproximativ 10 – 15 minute.
Pentru orice întrebări legate de proiect sau de modalitatea de completare a formularului vă stăm la dispoziţie, în intervalul orar 10,00 – 17,00. Persoana de contact: Iulia Ciobanu, telefon: 0754214000, e-mail: iulia.popa@epcmediu.ro.
Vă mulţumim pentru implicare!
DESPRE PROIECT
Proiectul „România împotriva risipei de hrană” are ca obiectiv general creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi publicului larg în procesul de realizare şi implementare a politicilor publice din România în domeniul reducerii risipei de hrană. Proiectul este desfăşurat de Asociaţia MaiMultVerde. Durata proiectului este de 1 an (12 luni). Valoarea totală a proiectului este de 164.464,98 CHF , iar valoarea contribuţiei proprii de 18.309,42 CHF. Partenerii proiectului sunt www.foodwaste.ch şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică.